Geplaatst op Geef een reactie

Vers vlees bestellen

Afgelopen week hebben we weer een koe laten slachten. Dus u kunt weer vers vlees bestellen!

Aanstaande dinsdag hopen we het vlees in te pakken. Tot en met maandag 25 mei kunt u uw bestelling doorgeven door te bellen, via de mail of via de webshop. U kunt ook speciale wensen doorgeven wat betreft het gewicht of delen die niet op de prijslijst staan. Vanaf woensdag 27 mei staat uw bestelling klaar om op te halen!

Ondertussen gaat het leven op de boerderij gewoon door:

Afgelopen week hebben we de eerste snede gras gemaaid. Nu mogen de koeien die percelen ‘schoonhooien’, dat wil zeggen het hooi wat achtergebleven is opeten en de slootkanten van de gemaaide percelen begrazen. De slootkanten hebben we bewust niet gemaaid, zodat de kleine zoogdieren en vogels dekking hebben de de kruiden in de slootkanten kunnen bloeien en zaaien.
Annabel heeft begin mei biggen gekregen. Ze geniet met haar kroost volop van het mooie weer!
In het varkenshok van Annabel zijn jonge zwaluwen uit het ei gekropen. Je kunt de kopjes net boven het nest uit zien komen.
De onze kuikens zijn nu de temperatuur wat hoger is ook naar buiten gegaan. Ze kunnen nu weer volop gras en insecten pikken in de mobiele kippenren.
In Loosdrecht lopen de pinken tussen onder andere koekoeksbloemen en boterbloemen
En ook tussen de madeliefjes
Of zoals onze stier Ianis met zijn harem tussen ruige grassen zoals pitrus, reukgras en witbol. Deze ruige graslanden zijn favoriet bij vogels zoals de graspieper en de roodborsttapuit, waarvan het aantal hier ieder jaar toeneemt.
De combinatie van gras, koeien en de lucht leveren mooie plaatjes op!

Geef een reactie