Limousinboerderij de Meierij

Biologische producten van eigen boerderij met een rijke smaak, gezond en klimaatneutraal

Waarom?

We willen een volhoudbare boerderij realiseren die we door kunnen geven aan onze kinderen

Hoe doen we dat?

Op onze boerderij is de natuur onze inspiratie en passen we regeneratieve landbouw toe.

Passie

Het boer-zijn is ons met de paplepel ingegoten. Het houden en verzorgen van koeien en het werken met de natuur zit ons al generaties in het bloed. We genieten hiervan en laten u dit graag ook ervaren.

Klimaat

We proberen de bodem te verbeteren door het door natuurlijke beweiding, bemesting en het zaaien van kruiden. Op onze boerderij leggen we daarmee netto koolstof vast, goed voor het klimaat dus!

Landschap

We houden (natuur)graslanden ‘open’ door te maaien, hout zagen en begrazen met onze koeien. Het biologische hooi verkopen we gedeeltelijk en de rest gebruiken we in de winter als voer of strooisel in de stallen.

Natuurlijk

Onze koeien, van het Limousin-ras leven in een natuurlijke kudde, de kalfjes blijven na de geboorte bij de koe en ze eten alleen kruidenrijk gras. Van het voorjaar tot ver in de herfst grazen ze zelf in de wei en in de winter krijgen ze kuilgras en hooi in de stal.

Wat levert het op?

Smaak

Het limousinras staat bekend om zijn zeer goede smaak en fijne kwaliteit. Omdat onze koeien de tijd krijgen om te ontwikkelen en alleen kruidenrijk gras krijgen is de smaak werkelijk uniek!

Biodiversiteit

We creëren meer biodiversiteit zowel in (bodemleven) als boven de grond (verschillende grassen, kruiden, bloemen, insecten, vlinders)

Gezondheid

Meer grassen en kruiden is goed voor de gezondheid van de dieren, antibiotica is dan ook niet nodig. Het vlees bevat veel sporenelementen, vitamines en omega-3 vetzuren.

Betaalbaar

Door onze natuurlijke manier van werken kunnen we op veel kosten besparen. Onze producten zijn dan ook niet duur!

Hoe werkt het?

Ongeveer iedere vier weken laten we een koe slachten. In de week dat de koe ‘rijpt’ sturen we een mail naar onze vleesklanten en kunt u bestellen. U kunt u hiervoor aanmelden aan de linkerzijde van de pagina. We laten het vlees naar wens versnijden en de bestelling kan later die opgehaald worden op de boerderij.

Naast rundvlees hebben we in de zomer en herfst vlees van onze biologisch gevoerde vleeskippen en grasgevoerde varkens zo lang de voorraad strekt.

Omdat we meer gras en hooi oogsten dan onze koeien op kunnen, hebben we biologisch hooi en gras te koop. Ook verkopen we gedroogd haardhout van hakhout uit het natuurland.