Geplaatst op Geef een reactie

Vers vlees bestellen

Afgelopen week hebben we weer een koe laten slachten. Dus u kunt weer vers vlees bestellen!

Aanstaande dinsdag hopen we het vlees in te pakken. Tot en met maandag 20 april kunt u uw bestelling doorgeven door te bellen, via de mail of via de webshop. U kunt ook speciale wensen doorgeven wat betreft het gewicht of delen die niet op de prijslijst staan. Vanaf woensdag 22 april staat uw bestelling klaar om op te halen!

Sinds begin april lopen onze koeien weer buiten. De eerste dagen rond de stal, maar nu al verder in de polder. Vorig jaar hadden we kruiden ingezaaid. Vooral de smalle weegbree, het plantje met het brede lange blad valt goed in de smaak bij onze koeien. De eerste hap en ook daarna zoekt de koe het echt op in onderstaand filmpje!

We zijn weer aan het stripgrazen. Iedere dag krijgen de koeien een nieuwe strook gras die ze afgrazen, bemesten en vervolgens krijgt het gras weer rust om te herstellen en opnieuw aan te groeien.

Nu loopt de kudde naast het perceel waar de kieviten hun nesten hadden. Aan het alarmgeroep van de ouders te horen, zijn er inmiddels kuikens op het net door de koeien afgegraasde strook. De kuikens gaan op zoek naar insecten. En die zitten er genoeg rondom de koeienvlaaien!

Geef een reactie