Beter van smaak

beter van smaakOns rundvlees is afkomstig van koeien van het ras Limousin. Hoewel het ras zijn oorsprong vindt in Frankrijk, zijn onze dieren zijn allemaal in Nederland geboren.

De Limousinrunderen hebben door natuurlijke selectie specifieke kenmerken ontwikkeld: sterke gezondheid, soberheid en goede moedereigenschappen. Daardoor kunnen de dieren zich in de natuur prima redden en komen de kalfjes op natuurlijke wijze ter wereld.

ribeye op bord

Het ras kenmerkt zich door onder natuurlijke omstandigheden excellent vlees te leveren, wat uitstekend aansluit bij de wensen van de hedendaagse consument. Het vlees is mals, het heeft een fijne vezel, een mooie donkerrode kleur en een uitgesproken rijke smaak. Bovendien bevat het vlees een verhoogd gehalte gezonde vetten (CLA, omega 3) doordat onze koeien naast gras, ook lijnzaadschilfers te eten krijgen.

Voor het bereiden van rollades, hamburgers en worsten maken we alleen gebruik van kruiden, specerijen en natuurlijke hulpstoffen. Kunstmatige en chemische stoffen als aroma´s, smaakversterkers en andere E-nummers zult u bij ons niet aantreffen. Al het vlees is bovendien glutenvrij.

Het rundvlees dat we verkopen is afkomstig van volwassen koeien van eigen boerderij. Dit vlees bezit veel meer smaak dan van een jong dier. Door de rijping na de slacht wordt de smaak nog meer geconcentreerd en wordt het vlees bovendien net zo mals als van een jong dier.