Meierij logo

Dit voorjaar hebben we een groot mobiel kippenhok, ofwel een chicken-tractor gebouwd. Het hout en de platen waren allemaal restmateriaal wat we hadden liggen op de boerderij, alleen het gaas hebben we moeten kopen. Aan een kant hebben we wielen gemonteerd, waardoor het hok gemakkelijk te verplaatsen is. Dit doen we dan ook iedere middag. Aan het eind van de middag is het gras het smakelijkst omdat dan het suikergehalte het hoogst is. Dat is dus het ideale moment om de kippen van een nieuw stuk gras te voorzien.

Naast gras krijgen de kippen biologisch krachtvoer, zelfgeplette gerst, schelpen en zeezout bijgevoerd voor de essentiële mineralen en sporenelementen. Door het dagelijks verplaatsen wordt de mest van de kippen ook gelijkmatig over het gras verdeeld. Allemaal voordelen dus!

En de kippen deden het geweldig, zijn flink gegroeid en de eerste lichting hebben we inmiddels ‘geoogst’ omdat ze plaats moesten maken voor een nieuwe toom kuikens. Van nu af zijn ze te bestellen als Meierij hoen via de webshop als hele of halve kip. De eerste reacties die we kregen waren vol lof over de smaak. Kruiden gebruiken is eigenlijk niet nodig.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *