Meierij logo

Vandaag is het eerste kalfje van dit jaar geboren en bovendien heeft Dieke puppies gekregen. De lente is bij ons dus begonnen!

Koe Ivette kreeg vanmorgen haar eerste kalf, een prachtig stierkalf, die we Louis genoemd hebben. Dit jaar is de letter L aan de beurt als beginletter van de namen, dus als u nog iemand wil vernoemen, laat het ons weten….. Er komen als het goed is nog 30 kalfjes!

Moeder en zoon maken het uitstekend. Zoonlief heeft zijn buik als rondgedronken en maakte vanavond al kleine sprongetjes door het hok. Op de achtergrond is vader Ike te zien, voor wie het de eerste nakomeling is.

IMG_3998

 

Voor ons is het altijd een beetje spannend als de eerste kalveren geboren worden, zeker nu het de eersten van een ‘nieuwe’ stier zijn. Worden gemakkelijk geboren en gaan ze vlot drinken bij hun moeder? Dat is bij dit kalf zeker het geval. Hij weegt overigens 43 kilo.

De geboortepret kon niet op vandaag, want ons kooikerhondje Dieke is vandaag ook moeder geworden van 8 puppies. Ook voor haar is het de eerste keer dat ze puppies kreeg. Ze zijn nog piepklein en hebben nog veel rust nodig, maar ze zien er kerngezond uit en drinken goed.

IMG_20150305_154846

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *