Meierij logo

Afgelopen week hebben we weer een koe laten slachten. Dus u kunt weer vers vlees bestellen!

Aanstaande dinsdag hopen we het vlees in te pakken. Tot en met maandag 7 mei kunt u uw bestelling doorgeven. U kunt ook speciale wensen doorgeven wat betreft het gewicht of delen die niet op de prijslijst staan. Vanaf woensdag 9 mei staat uw bestelling klaar om op te halen.

Dan nog wat voorjaarsnieuwtjes:
Sinds kort hebben we kuikens in een chicken tractor, een uit Amerika overgewaaid idee om kippen te houden in de wei. Iedere dag krijgen ze een nieuw stuk gras wat ze kaal mogen eten inclusief kevertjes en wormen en vervolgens bemesten. De chicken tractor bied ze beschutting tegen wind en regen en bescherming tegen roofvogels. Onder de overkapping beschikken ze over biologisch voer en water. Blije kippen!

 

Verder konden vorige week eindelijk de koeien met kalfjes de wei in. De weken ervoor was de grond nog veel te nat en zompig. Het werd wel hoog tijd, want inmiddels het gras al flink lang.

 

En sinds gisteren lopen onze koeien weer in het natuurland in Vreeland, waar ze het vanmorgen vroeg al prima naar de zin hadden. Ook daar leveren ze weer een bijdrage aan het natuurbeheer en een mooi landschappelijk plaatje. Genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *